И Белгия затвори пристанищата си за руски кораби, съобщи телевизия RTBF.

...
И Белгия затвори пристанищата си за руски кораби, съобщи телевизия RTBF.
Коментари Харесай

Белгия затвори пристанищата си за руски кораби

И Белгия затвори пристанищата си за съветски кораби, заяви телевизия RTBF.

Мярката, която е част от петия пакет наказания на Европейски Съюз, ще засегне към шест хиляди съветски плавателни съда или кораби, наети от съветски наематели, в пристанищата на Антверпен, Зеебрюге и Гент, заяви белгийският министър на правораздаването и въпросите на Северно море Винсент Ван Кикенборн.

Въпреки това RTBF прецизира, че европейските правила по отношение на глобите плануват изключения за редица кораби, на които ще бъде позволено да дебаркират в пристанища на ЕС въз основа на особено позволение, за което дава отговор съответно пристанище.

Разрешението би трябвало да вземе поради спецификата на " кораба, пристанището и товара сега ", изясняват белгийските морски управляващи. Във всяко пристанище всеки транспортен съд би трябвало да получи ново позволение. Разрешението се издава за разтоварване на съответна стока.

RTBF изброява многочислени изключения, които ще разрешат на съветските кораби да посещават белгийски пристанища. Те включват закупуването, вноса или превозването на газ и нефт до Европейски Съюз, както и всички фармацевтични, медицински, селскостопански и хранителни артикули, включително пшеница и торове.

На съветските кораби може да бъде позволено да посещават белгийски пристанища с филантропична цел.

Временно се позволява превозването на нуклеарно гориво и други артикули, нужни за цивилен нуклеарни цели, както и на въглища.

Според белгийските управляващи повече от дузина съветски кораби сега са на път към пристанищата в Северно море и само три от тях няма да могат да влязат, като се имат поради всички настоящи изключения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР